A gyomor örömei – Krúdy zamatos világa – gasztroszínházi előadás egy részben
december 14 @ 19:00 - 20:30
8500FtEgy baráti pillanatban vegyünk egy színművészt (Tóth László), aki szeret és tud is főzni, aki szereti Krúdy Gyulát, képes arra, hogy a kettőt ötvözze, ötlete is támad, és megosztja velünk.
Hagyományos előadás elkészítése producerek számára (recipere):
tűzálló tálba beletesszük a felaprított alapanyagot, melyek a következők,
1 db író
1 db. dramaturg
1 db. rendező
2 db. tervező
1 db. zenész
3 db. munkatárs
4 db. színművész
szükség szerint nézők
Beletesszük őket egy darálóba, gyakran kevergetjük, rázogatjuk, hogy nehogy leégjünk. Várjuk, hogy mi jön ki belőle, majd hozzáadjuk a nézőt, és reménykedünk a sikerben.
Továbbá mindenképpen idézzünk a következőkből: Szindbád, Rezeda Kázmér, A gyomor örömei, vagy Hunyady Sándor tollából. Azaz:
„Ringlit rendeltünk, sört, zónapörköltet. Krúdy rettenetesen értette a liturgiáját az ilyen vendéglői tartózkodásnak. Már abban is szakértelem volt, ahogy a sóskiflijét eltörte. Úgy dicsekedett vele, hogy milyen jó a pörkölt, milyen friss a sör, milyen kövér a vendéglősné, milyen tiszta a pincérlány, mintha az övé lenne az egész fogadó. Amikor beesteledett, megvacsoráztunk. Krúdy átfordult a sörről a borra. Tíz óra körül váratlanul fölállt. Fogta a botját:
– Na, gyerünk! Elég sötét van már hozzá, hogy lányok után nézhessünk odakint!”
Ha szeretné megnézni főztünket – amit az előadás végén meg is kóstolhat -, tartson velünk és Krúdyval!
szereplők Tóth László I Nagyváradi Erzsébet I Juhász Jázmin I Mucsi Kristóf
Dramaturg: Selmeczi Bea I Díszlet: Ondraschek Péter I Jelmez: Király Betti I Zenei szerkesztő: Fehérváry Lilla I Súgó: Füle Béla I Rendezőasszisztens: Tóth Barbara I Produkciós asszisztens: Nagy Viktória I Producer: Szabó Ágnes I Rendező: Hajdú László
A Gózon Gyula Kamaraszínház előadása.
Az előadás hossza: kb. 90 perc
Jegyár: 8500 Ft