Események betöltése

ESSZENCIA

augusztus 20 @ 20:30 - 21:30

ESSZENCIA
a Feledi Project táncszínházi előadása

 „Az élet a mi univerzumunk természetének esszenciális kifejezése.” (Jostein Gaarder) Az előadás környezetünk és lelkünk védelmére és megbecsülésére fókuszál. A táncosok alkotta csoport, közösség állandó formálódását, átrendeződését, épülését követhetjük nyomon.

Szeretnénk bemutatni a bartóki szellemiséget néhány jellegzetes népzenei gyűjtésen keresztül, különös tekintettel a zene és a tánc kapcsolatára. Az előadásban részben tradicionális, részben kísérletező megközelítés dominál, az Oláh Dezső Vibratone Quartet játszotta Bartók 15 parasztdal zenéjének ütőhangszerre, bőgőre és zongorára készített adaptációjában.
Új megközelítést adunk a közönségnek a modern jazz és tánc fúziójának megismerésére, olyan formában, melyben a kompozíciók Bartók népzenei gyűjtéseire reflektálnak.
Ehhez a közös utazáshoz „Bartók Béla 15 parasztdal” című művének megalkotásához gyűjtött népdal kincsét használjuk, olyan dalokkal, mint a Megkötöm lovamat, Kit virágot rózsám adott és Aj, meg kell a búzának érni vagy a Kék nefelejcs ráhajlott a vállamra. Tisztelgés a 20. század meghatározó zenei nagysága, Bartók Béla előtt. 

TÁNCMŰVÉSZEK Bakonyi Jusztina I Frank Flóra I Nagy Csaba Mátyás I Julien Klopfenstein I Gyugos Dominik I Próza, ének: Náray Erika I
Zene: Oláh Dezső Vibratone Quartet – Oláh Dezső zongora I Oláh Péter bőgő I Pecek Lakatos András dob I Szaniszló Richárd vibrafon I
Látvány-jelmez: Henez Mariann, Matisz Gábor, Feledi János I Fénytervező: Hepkó Miklós I
Rendező-koreográfus: Feledi János, Harangozó Gyula-díjas

Az előadás hossza: 50 perc, szünet nélkül

Esőhelyszín: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár (Pátriarka u. 7.)

Az előadás ingyenes, de regisztráció szükséges hozzá 0 Ft-os jegy váltásával, a szentendreiteatrum.jegy.hu oldalon.

 

 

Részletek

Dátum:
augusztus 20
Időpont:
20:30 - 21:30
Esemény kategóriák:
, , ,
Esemény Tags:
, , , , ,

Helyszín

Városháza udvara
Fő tér
Szentendre, 2000 Magyarország
+ Google Térkép