Események betöltése

BAROKK UDVARLÁS – Musica Britannica

augusztus 10 @ 15:00 - 21:30

3900Ft

BAROKK UDVARLÁS – MUSICA BRITANNICA

Fedezzük fel együtt Szentendre belvárosának barokk udvarait, és a barokk zenetörténet remekeit!
Induljunk egy különleges időutazásra a török pusztítás után barokk építészeti remekekkel újra épült ezeréves festői kisváros rejtett történelmi emlékei között! A barokk kor udvari és polgári muzsikája szól Szentendre hűs udvaraiban: korhű hangszereken, korabeli játéktechnikával elevenedik meg Európa 17-18. századi miliője. Idén a barokk zene egyik különleges helyszíne, Anglia kerül a középpontba.

Az esti hangversenyek mellett ingyenes minikoncertekkel is találkozhat a közönség: a Fő téren, a Szerb Múzeum Kávézó udvarán és a Dunaparti Művelődési Ház udvarán az angol barokk kamarazene remekműveit hallgathatjuk frissítő italok és cukrászsütemények élvezete közben.

A minifesztivál művészeti vezetője a hegedűművész és zenetörténész Illés Szabolcs, Sigiswald Kuijken flamand barokkhegedű művész, a régizenejátszás legendás alakjának egyetlen magyar növendéke és hazai követője. Mellette többek között a magyar és a nemzetközi régizenei élet kiváló képviselői is fellépnek: Robert de Bree oboista, furulyás, zeneszerző és improvizátor, a Hágai Királyi Konzervatórium tanára, a Scroll Ensemble társ-alapítója, Budai Dávid viola da gamba művész, a historikus improvizáció specialistája, Edőcs Fanni, a Recurring Company (REC) kortárs és régizenei összművészeti társulat alapítója és csembalistája és a Le Jardin des Arts kamaraegyüttes tagja, Lachegyi Anna viola da gamba és barokk csellóművész, az Ariadné Consort, a La Favorita és az Ensemble S105 együttesek alapító tagja, Tóth Zsuzsi énekművész, a Vox Luminis állandó tagja, Laura Dümpelmann, a reneszánsz és korabarokk fúvóshangszerek specialistája, valamint Márta Nóra barokkfuvola művész.

 

15:00-15:20 és 16:00-16:20 Fő tér és Szerb Múzeum kávézó udvara (Fő tér és Görög u. 2.)
(ingyenes program)
KÖZTÉRI MINIKONCERTEK 

ELŐADÓK VII. Régizenei Nyári Akadémia hallgatói

 

16:30-17:30 Dunaparti Művelődési Ház udvara (Dunakorzó 18.)
(ingyenes program)
SEBELLE ANGLICUM
a Sans Paroles együttes műsora
Gyönyörű Anglia! A műsor a 15. századi angol eredetű repertoár köré épül, melyben kiváló angol zeneszerzők és anonim alkotók darabjai is felcsendülnek. A vokális darabok mellett különböző feldolgozások, német eredetű billentyűs intabulációik és francia énekeskönyvből való változatok is megszólalnak. Az együttes, nevéhez híven, a repertoárt kizárólag hangszereken adja elő. Két, a 15. században népszerű billentyűs hangszerük, a portatív orgona és a középkori csembaló képezik az együttes magját, melyet ez alkalommal egy késő középkori rebab és reneszánsz furulyák tesznek még gazdagabbá.

ELŐADÓK Laura Dümpelmann furulyák I Budai Dávid rebab I Edőcs Fanni organetto I Szabó Nóra clavisimbalum

 

19:00 Városháza udvar (Városház tér 3.)
THE KING’S NOYSE
a szalonoktól a kocsmákig – Angol szórakoztató zene a 17. századból
Byrd, Gibbons, Locke, Matteis és Playford művei

ELŐADÓK Tóth Zsuzsi ének I Lachegyi Anna, Budai Dávid viola da gamba I Robert de Bree furulya I Illés Szabolcs hegedű I Edőcs Fanni csembaló I Super Librum énekegyüttes

szünet

A TEMZE KÉT PARTJÁN
a 18. századi London színpadi és hangverseny-repertoárjából
Purcell, Händel, Hayes és Linley művei

ELŐADÓK Márta Nóra fuvola I Illés Szabolcs hegedű I Lachegyi Anna cselló I Edőcs Fanni csembaló I a fesztivál kórusa és zenekara

A két esti koncert hossza: 2,5 óra, egy szünettel

Esőhelyszín: a Városháza díszterme

Jegyár: 3900 Ft

Részletek

Dátum:
augusztus 10
Időpont:
15:00 - 21:30
Összeg:
3900Ft
Esemény kategóriák:
, ,
Esemény Tags:
, ,