Események betöltése

Mókus feat. Jammal: Csillagom

2018-08-04 @ 20:00 - 21:30

2000Ft

Esőhelyszín: Dunaparti Művelődési Ház, Barlang (Duna-korzó 11/a.)

Szirtes Edina Mókus és Fekete János Jammal új formációja

Mókus a hazai zenei paletta üde színfoltja. Zeneszerzői munkássága mellett folyamatosan koncertezik itthon és külföldön egyaránt, nagyzenekaros turnéban mutatja be Vidróczki című etnoszimfonikus darabját szerte az országban, a Szirtes Quintettel mesebeli helyekhez nyúj­tanak csodás muzsikát, s emellett – most is, mint mindig – új utakon jár, és nem fél a mai modern zenei vívmányo­kat ötvözni a benne rejlő népek dallamaival.

A Csillagom kétszereplős koncert-looper előadás, amely­ben mindenkinek több szerep jut: Edina hegedül, énekel és looperezik, társa pedig, Jammal, aki magában hor­dozza a végtelen zenét, beatboxol, rengeteg kütyüvel, szerkentyűvel, ketyerével, masinával machinál.
A zenei élmény folyamatosan épül, frissül, és a helyzet határozza meg az alapokat, amit a két zeneszerző fon tovább, végtelen körökbe, hipnotikusan elvarázsolva a hallgatót – hol versekkel, költeményekkel, máskor pedig a népzene elemi erejével.

Szirtes Edina Mókus legújabb formációjában is a gondola­tok erejével kíván katarzist hozni a hallgatóság számára: looperes koncertjeire a dobos és beatboxos Fekete János Jammal kíséri el, hogy modern formában szóljanak hozzánk a magyar költészet géniuszai, Radnóti Miklós, József Attila és Nagy László.

Belépőjegy: 2000 Ft
Diák- és nyugdíjas jegy: 1000 Ft Igazolvány felmutatásával


GALÉRIA:

 

Részletek

Dátum:
2018-08-04
Időpont:
20:00 - 21:30
Összeg:
2000Ft
Esemény kategóriák:
,
Esemény Tags:
, , , , ,

Helyszín

Barcsay Jenő Múzeum udvara
Dumtsa Jenő u. 10.
Szentendre,
+ Google Térkép