Események betöltése

Kathputli – Pécsi MárkusZínház

2018-08-12 @ 10:00 - 11:00

1000Ft

Közreműködik:
Pilári Gábor, Vajda Zsuzsanna és Pilári Lili Eszter,
továbbá Csernák Zoltán Samu szitáronés Pilári Áron tablán.

Namaste, Namaskar, Igen Tisztelt Publikum!
Íme először Magyarországon, Mukhes Mester Bábszínháza! Jaisalmerből érkezett indiai bábakrobatáink mutatják be műsorukat!

Jogi, aki nádsípos pungin játszik, és kígyót szelidít,
Anarkali, a gyönyörű táncosnő, Muszlim Navab és Hindu Radzsa párbajt mutat be, Gangá Rám Máli Ká Lárká, a fantasztikus labdazsonglőr, Punnu Khan a rabari her­ceg, aki feleségével teveháton utazik, Dulla Bhatti a raj­put hős, mint lovas-akrobata a táltos lovával, Bahrupia – a kétfejű ember, Jádügar, a varázsember

A Kathputli zsinóros, kereszt nélküli marionett figura, a rajhastani előadó-művészet jellegzetes hagyomá­nya, ahol jelen van a zene, az ének, a színház, a tánc, a költészet. Az előadások rajhastani hősök történeteit beszélik el. A kathputlibáb-készítés mestersége egy vándorló közösséghez a Putli Bhatokhoz köthető, akik hordozható bábszínházaikkal szórakoztatták a falvakban élő embereket, akár nálunk a mutatványosok és vásári bábjátékosok – amilyen Kemény Henrik és családja volt, s ahogyan a mi színházunk is járja az országot-világot történeteivel. Apáról fiúra adják tovább jártasságukat és bábjaikat, zenei és bábkészítő tudásukat. A bathok játéka eljut a királyi udvarokba is, ahol a hőstörténetek, király- történetek mellett, az előadáshoz tartoznak a táncosok, akrobaták, kígyóbűvölők is.

Időtartam: 60 perc
Ajánlott minden korosztálynak

Belépőjegy: 1000 Ft
Családi jegy: 4 főre 3000 Ft


GALÉRIA:

Részletek

Dátum:
2018-08-12
Időpont:
10:00 - 11:00
Összeg:
1000Ft
Esemény kategóriák:
, ,
Esemény Tags:
, , , , ,

Helyszín

Dunaparti Művelődési Ház udvara
Duna-korzó 18.
Szentendre, Pest 2000 Magyarország
+ Google Térkép
Honlap:
szentendreiteatrum.hu