Események betöltése

Florian Zeller: A kulisszák mögött

2018-07-20 @ 20:30 - 21:45

3500Ft

Esőnap: július 21.
A Szentendrei Teátrum és a Rózsavölgyi Szalon közös produkciója

Daniel: Kardos Róbert Isabelle: Spolarics Andrea
Emma: Sztarenki Dóra Patrick: Vasvári Csaba
Fordító és dramaturg: Oláh Krisztina
Díszlet: Enyvvári Péter
Jelmez: Tóth Barbara
Rendező: ÖRDÖG TAMÁS
A program az NKA támogatásával valósul meg.

 

Daniel és Isabelle vacsorára várják barátjukat, Patrickot és annak új élettársát, Emmát. A látszólag könnyed és vidám este előkészületei közben tapintható a feszültség. A házaspár közeli barátságban volt Patrickkal és korábbi feleségével, akit a férfi elhagyott új szerelme, Emma miatt. Emma fiatal és csinos, semmiben sem hasonlít az elhagyott feleségre. Patrick felhőtlen boldogsága láttán a házigazdák kezdik megkérdőjelezni saját kényelmesen kialakított, rutinos életüket.

 

Kegyetlenül őszinte darab a kapuzárási pánikról. A szerző ugyanakkor humorral és (ön)iróniával ábrázolja a szereplőket. A párbeszédes jeleneteket újra és újra megtörik a szereplők „kihangosított” gondolatai. Nincs az a hazugság, titkos gondolat vagy elfojtott vágyakozás, amely a közönség elől rejtve maradna – garantált a lebukás!

Florian Zeller kortárs francia regény- és drámaíró. „Korunk legizgalmasabb új színpadi szerzője” – írta róla a The Guardian. Az Apa című drámájáért hazájában Molière-díjjal jutalmazták. A kulisszák mögött (L’envers du décor) című vígjátékát 2016-ban írta, és ugyancsak komoly sikereket ért el vele.

Az előadás hossza: 1 óra 15 perc, egy részben
Belépőjegy: 3500 Ft

Fotó: Deim Balázs

 

Részletek

Dátum:
2018-07-20
Időpont:
20:30 - 21:45
Összeg:
3500Ft
Esemény kategóriák:
,
Esemény Tags:
, , , , , , , , , , , , , ,

Helyszín

Városháza udvara
Fő tér
Szentendre, 2000 Magyarország
+ Google Térkép