Események betöltése

Borbély Műhely feat. Tompos Kátya

2018-08-11 @ 20:00 - 21:30

2000Ft

Esőhelyszín: Dunaparti Művelődési Ház, Barlang (Duna-korzó 11/a.)

Borbély Mihály – fúvós hangszerek
Horváth Balázs – bőgő
Tálas Áron – zongora
Szabó Hunor – dob
Vendég: Tompos Kátya – ének

A Borbély Műhely Jazzklub házigazdái különleges műsor­ral lépnek fel a Barcsay-udvarban. Vendégük a méltán népszerű Tompos Kátya színész/énekes, aki magabiz­tosan kalandozik a különféle zenei műfajok világában. Nyáresti koncertjükön balkáni dallamok és régi magyar slágerek feldolgozásai, valamint jazz örökzöldek is felcsendülnek.
Az Artisjus, eMeRTON, Lovagkereszt, Szabó Gábor– és Liszt-díjas, a Vujicsics együttes tagjaként pedig Kossuth-díjat is elnyert Borbély Mihály hazánk egyik legsokolda­lúbb multiinstrumentalistája, aki felbukkanhat autentikus népzenei, jazz vagy kortárs zenei produkciók szólistá­jaként, kompozícióit pedig jeles kamaraegyüttesek és szimfonikus zenekarok szólaltatják meg. Horváth Balázs és a Junior Príma–díjas Tálas Áron a Borbély Műhely ritmusszekciójának biztos tagjai, mindketten a hazai jazzélet kiemelkedő muzsikusai, a The Qualitons front­embereként is ismert G. Szabó Hunor pedig 2018 janu­árjában csatlakozott a zenekarhoz. A Borbély Műhely eddig megjelent négy albuma közül kettő is elnyerte a Gramofon zenei magazin kritikusi szavazásán „Az év jazz lemeze” elismerést.

A Junior Príma– és Jászai-díjas Tompos Kátya igen fiata­lon került a hazai színésztársadalom élvonalába. Színházi és filmszerepei mellett két szólólemeze is megjelent, a Keresztül Európán (2013) és a Holdjárat (2017) egyaránt bizonyítják kimagasló zenei tehetségét.

Belépőjegy: 2000 Ft
Diák- és nyugdíjas jegy: 1000 Ft (igazolvány felmutatásával)


GALÉRIA:

Részletek

Dátum:
2018-08-11
Időpont:
20:00 - 21:30
Összeg:
2000Ft
Esemény kategóriák:
,
Esemény Tags:
, , ,

Helyszín

Barcsay Jenő Múzeum udvara
Dumtsa Jenő u. 10.
Szentendre,
+ Google Térkép