Események betöltése

Molière: Scapin furfangjai

2022-07-12 @ 20:30 - 22:00

3900Ft

Molière

Scapin furfangjai

– vígjáték egy részben –

Baj nélkül nincs élet.”

 

Az Exit Generáció vendégjátéka

 

Nápoly kikötőjében Scapin megtudja, hogy a két fiatal szerelmespár igen nagy bajban van. A hű szolga, aki drukkol a fiataloknak, nem tehet mást, mint segít, hogy a szőrősszívű atyák is meglágyuljanak a csemeték szerelmi tervei iránt. Természetesen ez nem megy olyan könnyen, ezért Scapin minden cselt és trükköt bevet, hogy sikerre vigye az ügyüket.

Moliére egyik utolsó darabja, a Scapin furfangjai rendkívül lendületes és sziporkázó mű. A nyelvi leleményen túl, amit Karinthy Ferenc fordításában élvezhetünk, a helyzetkomikumnak is nagy szerepe van. Nem beszélve arról, hogy a kisebb-nagyobb emberi hibák milyen remek lehetőségeket adnak a játéknak és a furfangok kieszelésének.

 

Argante, Octave apja: Varga Zoltán | Géronte, Leander apja: Szatmári György | Octave, Argante fia, Jácint szerelmese: Martinkovics Máté | Leander, Géronte fia, Zerbinette szerelmese: Georgita-Máté Dezső | Zerbinette, Leander szerelmese: Pilnay Sára | Jácint, Octave szerelmese: Ács Petra e.h. | Scapin, Leander szolgája: Pál András Szilveszter, Octave szolgája: Takátsy Péter

Fordította: Karinthy Ferenc

Zene: Csordás Gábor, Horányi Juli

Látvány: Michac Gábor

Mozgás: Takátsy Péter

Fény: Markó Zsolt

Dramaturg: Cseicsner Otília

RENDEZŐ: DÉNES VIKTOR

Az előadás hossza: 80 perc (szünet nélkül)

Jegyár: 3900 Ft

Részletek

Dátum:
2022-07-12
Időpont:
20:30 - 22:00
Összeg:
3900Ft

Helyszín

Városháza udvara
Fő tér
Szentendre, 2000 Magyarország
+ Google Térkép