Események betöltése

Bella Máté-Karafiáth Orsolya: Macskadémon

2022-07-08 @ 20:30 - 22:00

3900Ft

 

 

Bella Máté – Karafiáth Orsolya

Macskadémon

mjuzikel komédia egy furcsa házban

 

A Szentendrei Teátrum, a Pinceszínház és a Gergye Krisztián Társulata közös produkciója

 

A Macskadémon története nem új keletű, az ókori Tibetig nyúlik vissza, ahol azt tartották, hogyha Macskadémon telepedik egy házba, szerelmes lesz a ház úrnőjébe, és mindent megtesz azért, hogy a szívét birtokolja. Ha kell, bárki és bármi alakját felveheti, pusztít és rombol maga körül. És ha úgy látja, hogy a terve kudarcba fulladna, elpusztítja magát a szerelmét is, és odébbáll új áldozatot keresni. A Macskadémon érzékeny a bennünk lakó rosszra, kifürkészi a félelmeinket, tobzódik az emberi hibáinkban.

Történetünk egy négylakásos társasházban játszódik. Itt él Bori néni, a ház úrnője, a zsugori és jobb napokat látott úri asszony; Máté bácsi, a reménytelen alkoholista és András, a szépreményű depressziós író. A negyedik lakás évek óta üresen áll, a rémületes pletykák miatt (aki itt lakott, vagy meghalt, vagy szörnyű betegségekben sorvadozott) senki nem akar beköltözni. Orsi, a meglehetősen naiv, ámde határozatlan szingli mit sem tud a szóbeszédről, jóhiszeműen beköltözik kiscicájával, Rigóval együtt.

Bella Máté és Karafiáth Orsolya díjnyertes komédiája remek zenékkel szórakoztatóan mesél az elmagányosodásról, a szerelemről és az emberi kapcsolatok fontosságáról.

 

Narrátor: Karafiáth Orsolya | Macskadémon: Szemenyei János Orsi: Mester Viktória | András: Mátyássy Bence Bori néni: Nádasy Erika | Máté bácsi: Mertz Tibor

 

Díszlet: Zöldy Z Gergely

Jelmez: Béres Mónika

Zenei vezető: Mihalics János

Asszisztens: Lévai Ágnes

RENDEZŐ: GERGYE KRISZTIÁN

Az előadás hossza: 100 perc egy szünettel

Jegyár: 3900 Ft

Részletek

Dátum:
2022-07-08
Időpont:
20:30 - 22:00
Összeg:
3900Ft

Helyszín

Városháza udvara
Fő tér
Szentendre, 2000 Magyarország
+ Google Térkép