Események betöltése

Jelenetek egy házasságból

2017-11-15 @ 19:00 - 22:00

|Ismétlődő Esemény (Az összes)

An event every day that begins at 19:00, repeating until 2017-11-16

2500Ft

Sajnálattal értesítjük Nézőinket, hogy a 2017. november 15. és 16-ára meghirdetett Jelenetek egy házasságból című előadásunk technikai okok miatt ELMARAD.
Az előadásra megváltott jegyeket egyéb előadásainkra becseréljük, illetve a vásárlás helyén visszaváltjuk 2017. november 30-áig. Az online vásárolt jegyek árát a bank automatikusan visszautalja. A helyszínen november 15-én és 16-án nem áll módunkban jegyeket visszaváltani.

Megértésüket köszönjük!A Radnóti Színház előadása
Fordította: Osztovits Cecília

Szereplők:
Marianne: SZÁVAI VIKTÓRIA
Johan: SCHNEIDER ZOLTÁN

Dramaturg: Hárs Anna
Jelmez: Remete Kriszta
Díszlet: Khell Zsolt
Video: Bálint Dániel
Világítás: Baumgartner Sándor
A rendező munkatársa: Őri Rózsa
Rendező: BÁLINT ANDRÁS

Osztovits Cecília az engedélyét a Hofra Kft. (www.hofra.hu) közvetítette.

Ingmar Bergman egy sor nagyszerű film elkészítése után írta és rendezte meg 1973-ban Marianne és Johan történetét, melyben könyörtelen pontossággal és végtelen empátiával beszél két ember kapcsolatának bonyolultságáról. Mint a dráma előszavában írja: „Valahogy megszerettem ezt a két embert, míg velük foglalkoztam. Eléggé ellentmondásosak lettek, néha félénkek, gyerekesek, néha egészen felnőttek. Rengeteg butaságot összebeszélnek, néha meg valami okosat mondanak. Félénkek, vidámak, önzők, buták, kedvesek, okosak, önfeláldozók, ragaszkodók, mérgesek, szelídek, szentimentálisak, kiállhatatlanok és szeretetreméltók. Egyszerre.”
Sokszor szórakoztató, máskor szívszorító jelenetek egy férfi és egy nő szerelmének történetéből. Bergman olyannak mutatja hőseit, amilyenek. Ahogy ő maga mondta a forgatás után: külön örömöt okozott számára a tudat, hogy bosszanthatja vele az összes művészileg kifinomult embert, akik utálnak mindent, ami érthető.

Belépőjegy: 2500 Ft

Fotó: Bálint Dániel

 

Részletek

Dátum:
2017-11-15
Időpont:
19:00 - 22:00
Összeg:
2500Ft

Helyszín

PMK Színházterem
Pátriárka utca 7.
Szentendre, Pest 2000 Magyarország
+ Google Térkép