Események betöltése

Izsó Zita – Izsó Nóra: Napfogyatkozás – Nyílt Fórum 21/22

2022-08-07 @ 18:00 - 20:00

Ingyenes

Dramaturg-mentor:  Deés Enikő

Rendező: Pelsőczy Réka

 

Izsó Zita Gérecz Attila-díjas író, költő, műfordító, az 1749.hu világirodalmi folyóirat szerkesztője. Idén ősszel jelenik meg negyedik verseskötete a Scolar Kiadó gondozásában. Húga, Izsó Nóra független dalszerző énekes, tavaly debütált az “Ez nem az a nyár” című albumával. A testvérpár 2005-ben első drámájával megnyerte a Magyar Rádió és a XXI. Század Magyar Drámájáért Alapítvány IV. Ifjúsági Színjátékíró versenyét. 2011-ben újabb, közösen írt második színdarabjukkal elnyerték az egri Gárdonyi Géza Színház drámaíró versenyének pályadíját. Emellett közös zenés-verses felolvasóestek keretében szoktak együttműködni.

Harmadik, “Napfogyatkozás” című drámájuk 1999. augusztus 11-én, egy Budapesttől távol eső településen játszódik. Középpontjában a Katona család áll, a családtagok épp hazavárják a sokáig intézetben nevelkedett fiút, Mátét. Máté megjelenése megzavarja és teljesen átrendezi az addigi viszonyokat, és felszínre hoz egy múltbeli eseményt, amit a szülők próbálnak letagadni. Vajon mi történt akkor az azóta már felnőtt gyerekekkel? Mi lett a sorsa azoknak, akik ki merték nyitni a szemüket aznap? És mi lehet rosszabb annál, mint szabad szemmel belenézni a napba?

A Napfogyatkozás a múlt feldolgozásának lehetőségeit járja körül egy feszültségekkel teli családban, ahol azon múlik minden, hogy a családtagok képesek-e a saját sérelmeiken túl végre egymásra is figyelni. De vajon az igazság minden esetben gyógyító erejű, vagy van, hogy jobb nem megtudni az igazat?

Felolvasás után beszélgetés az alkotókkal.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a szentendreiteatrum.hu oldalon lehet.

Részletek

Dátum:
2022-08-07
Időpont:
18:00 - 20:00
Összeg:
Ingyenes

Helyszín

Dunaparti Művelődési Ház udvara
Duna-korzó 18.
Szentendre, Pest 2000 Magyarország
+ Google Térkép
Honlap:
szentendreiteatrum.hu