To be continued

A Szentendrei Teátrum nagy sikerű, nyári, telt házas előadásai után ősszel folytatódik az évad. A további bemutatókat, vendégelőadásokat és a Tavaszi Fesztivál elmaradt előadásait a kőszínházi idényben láthatja a közönség.

 

 

TEÁTRUMGÁLA

Tompos Kátya és Hrutka Róbert. Fotó: Deim Balázs.

Fotógaléria 

A Szentendrei Teátrum augusztus 7-én rendhagyó évadnyitó gálával ünnepelte a közönséggel az újbóli találkozást. A fantasztikus hangulatú gálán Hámori Ildikó, Hernádi Judit, Hrutka Róbert, Papp János, Szulák Andrea és Tompos Kátya lépett fel verssel, dallal, prózával és mesélt a Teátrumhoz és Szentendréhez fűződő emlékeiről. A Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves bábszínész osztályának Anima című előadásából mutattak meg részleteket a Függöny című bemutató szereplői, Bartos Ágnes, Csernák Norbert és Podlovics Laura. Az estet a Saxy4U szaxofonkvartett – Fáy Lukács, Mészáros Péter, Marót Márton és Okrutay András – hangulatos zenéje nyitotta és zárta. A gála szerkesztő-műsorvezetője Vasvári Csaba, a Szentendrei Teátrum igazgatója volt.

 

FÜGGÖNY

A Színház- és Filmművészeti Egyetem bábszínész osztálya. Fotó: Deim Balázs. 

Fotógaléria

Sardar Tagirovsky rendezésében az a tragikusan, megemelően szép, unikális, hogy teljesen tótágast állítja a „megszokott” befogadói elvárásainkat. Nem tudjuk, hogy mit gondoljunk? Ezért aztán rákényszerülünk, hogy gondolkodjunk, mert nem segít senki, nincsenek előre kicövekelt támpontok, amelyek előre „megrágnák”, „emészthetővé” tennék azt, amit nézünk. A színész játszik, a néző néz, magától értetődő – gondolnánk. Ám Sardarnál nincs semmi magától értetődő, nem is hagy effélének helyet, mert tudja, hogy az ilyen „magától érthetődőség” a színjátszás, a befogadás igazi vége, halála. – írja Csatádi Gábor a Függönyről. A szentendrei ősbemutató után a Függönyt az Ódry Színpadon játsszák az SZFE hallgatói szeptember 20-án.

 

MEGYEK UTÁNAD

Mészáros Béla, Kurta Niké és Baki Dániel. Fotó: Deim Balázs

Fotógaléria

Hogyan is lehetne jobban elmesélni egy ember életét, mint a szerelmei történetén keresztül? Grecsó Krisztián 2014-es, népszerű regényének színpadi adaptációját nagy sikerrel mutatta be a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkció. A „szerelmi leltár” szereplői, Mészáros Béla, Kurta Niké és Baki Dániel zseniálisan játszották el a könyv valamennyi karakterét.

 

HAMIS HANG

Vasvári Csaba és Nagy Dániel Viktor. Fotó: Deim Balázs

Fotógaléria

Szembenézés a múlttal. Hogyan fosztja meg az ünnepelt karmestert nagyratörő álmaitól, hazugságra épülő múltjától és jelenétől egy titokzatos rajongó… Ujj Mészáros Károly rendezésében mutatta be az Orlai Produkciós Iroda, a FÜGE és a Szentendrei Teátrum Didier Caron feszült, izgalmas fordulatokkal telt drámáját Vasvári Csabával és Nagy Dániel Viktorral. A francia darab nagy sikerű szentendrei bemutatója után legközelebb Celldömölkön, szeptember 9-én látható az előadás, a Soltis Lajos Színházban. A Hamis hang az ősszel Budapesten, Gyulán és Debrecenben is műsorra kerül.

 

BARÁTAINK, A MADARAK

A Magyar Madártani Egyesület és a Szentendrei Teátrum „zöld programján” belül szórakoztató, ismeretterjesztő, interaktív, madaras játszóházzal várta a Dunaparti Művelődési Ház udvarán a gyerekeket és a kíváncsi felnőtteket. Csőrök, tollak, fészkek, odúk, bagolykiállítás – minden, ami madár, látható és megismerhető volt ezen a játékos napon. Az MME önkénteseinek segítségével az állomásokon érdekes kvízjátékok, memóriajátékok, kirakók, kifestők, mesesarok, játszóház, kiállítás, év madara totó, madárfelismerő játékok várták az érdeklődőket.

 

A CIGÁNY

Szeptemberi előadásunk: A cigány. Fotó: Nagy Jácint

Télig tart a nyár Szentendrén! A Teátrum évada idén nyáron nem ér véget, az őszi-téli színházi sorozat Szigligeti Ede: A cigány című darabjával folytatódik szeptemberben.

A magyar cigány, Rózsa Peti beleszeret Ivánka Évikébe, Celldömölk legszebb nemcigány magyar lányába. A haza bizodalmasan várja fiaitól, hogy mostani veszélyes körülmények között, a királyi trón, haza és alkotmány védelmére az ország zászlója alá mentül előbb összesereglendenek, mely összesereglendés következtében elindul a haddelhadd, nem is beszélve a fekete füstirigó, Rózsa Rózsi bánatáról, hogy belészakad a nagy magyar szív és a hegede vonója…

A zenés „prevakera” a Soltis Lajos Színház előadásában szeptember 26-án, szombaton 19:00 órától látható a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színháztermében. A darabot a K2 alkotópárosa, Fábián Péter és Benkó Bence rendezte. Az előadás díjai: V. KASZT Fődíj (2019), Temesi Zsolt: legjobb mellékszereplő díja (KASZT 2019).

 

Jegyek: https://szentendreiteatrum.jegy.hu/