Elkezdődött a Kulisszák mögött olvasópróbája

2018. április 27-én – a Szentendrei Tavaszi Fesztivál keretén belül- látható majd Szentendrén Florian Zeller: Kulisszák mögött című darabja.  A magyarországi bemutató a Szentendrei Teátrum és a Rózsavölgyi Szalon közös produkciója lesz. A héten elkezdődtek az olvasópróbák.

Fotó: Éder Vera

Szereplők:  Kardos Róbert, Spolarics Andrea, Sztarenki Dóra, Vasvári Csaba
Fordító és dramaturg: Oláh Krisztina
Rendező: Ördög Tamás

Daniel és Isabelle vacsorára várják barátjukat, Patrickot és annak új élettársát, Emmát. A látszólag könnyed és vidám este előkészületei közben tapintható a feszültség. A házaspár közeli barátságban volt Patrickkal és korábbi feleségével, akit a férfi elhagyott új szerelme, Emma miatt. Emma fiatal és csinos, semmiben sem hasonlít az elhagyott feleségre. Patrick felhőtlen boldogsága láttán a házigazdák kezdik megkérdőjelezni saját kényelmesen kialakított, rutinos életüket.

Fotó: Éder Vera

Kegyetlenül őszinte darab a kapuzárási pánikról. A szerző ugyanakkor humorral és (ön)iróniával ábrázolja a szereplőket. A párbeszédes jeleneteket újra és újra megtörik a szereplők „kihangosított” gondolatai. Nincs az a hazugság, titkos gondolat vagy elfojtott vágyakozás, amely a közönség elől rejtve maradna – garantált a lebukás!

Florian Zeller kortárs francia regény- és drámaíró. „Korunk legizgalmasabb új színpadi szerzője” – írta róla a The Guardian. Az Apa című drámájáért hazájában Molière-díjjal jutalmazták. A Kulisszák mögött (L’envers du décor) című vígjátékát 2016-ban írta, és ugyancsak komoly sikereket ért el vele.

Eearly Bird jegy: 3000 Ft (az első 100 db, legkésőbb március 2-ig)
Belépőjegy:: 3500 Ft