Ujj Mészáros Károly Szentendrén rendez

Didier Caron kortárs francia író fordulatos drámáját, a Hamis hangot a Liza a rókatündér című nagysikerű film rendezője, Ujj Mészáros Károly állítja színpadra. Premier augusztus 22-én!

H.P. Miller, a Genfi Szimfonikusok maximalista karnagya fáradtan tér az esti koncert után öltözőjébe. Telefonon lehord mindenkit gyenge játéka miatt, bár már nem kell sokáig vesződnie az általa féltehetségűnek tartott zenészeivel, hiszen elnyerte a Berlini Filharmónia főintendánsi kinevezését, így hamarosan a világsiker felé viheti karrierje. Öltözőjébe bekopogtat egy különös, belga úr, bizonyos Leon Dinkel, az esetlen rajongó, aki kitartó precizitással, lépésről lépésre megpróbálja megfosztani Miller karnagyot nagyratörő álmaitól, szétszedve és elemeire bontva a karnagy egoját és önbecsülését. A feszült, izgalmas kamaradarab kiszámíthatatlan fordulatai immár négy éve töretlen sikerrel kápráztatják el a párizsi közönséget és a kritikusokat egyaránt.

Didier Caron népszerű francia színész, író, rendező, forgatókönyvíró, pályáján szerzőként és előadóként is túlnyomó többségben vannak a könnyebb műfajú alkotások, a magyar közönség a Míg az exem el nem választ vagy a Tanguy című vígjátékokból is ismerheti őt. A 2017-ben bemutatott Hamis hang című darabja azonban sokak számára meglepetésként szolgál: úgy indul, mint egy fojtogató pszichothriller, krimibe illő fordulatai mély titkokat lepleznek le.

 

Didier Caron méltán népszerű darabjának magyarországi ősbemutatóját az Orlai Produkciós Iroda és a Szentendrei Teátrum koprodukciójában Ujj Mészáros Károly, a Liza a rókatündér című nagysikerű film rendezője állítja színpadra. A kamaradarab szereplői Vasvári Csaba és Nagy Dániel Viktor, aki idén a Szentendrei Teátrum házigazdája.

 

 

Didier Caron: Hamis hang – premier: 2020. augusztus 22.

További előadás: 2020. augusztus 23.

Az előadást 14 éven felüli nézőinknek ajánljuk.

 

https://szentendreiteatrum.hu/event/hamis-hang/