Szentendrén indult el a Hamis hang próbafolyamata

Didier Caron Hamis hang című drámájának olvasópróbáját Szentendrén, a Dunaparti Művelődési Ház kertjében tartották az alkotók május 26-án. Az izgalmas és fordulatos kortárs francia darabot Ujj Mészáros Károly (Liza, a rókatündér, X – A rendszerből törölve, Alvilág) rendezésében, augusztus végén mutatja be a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda. A kamaradarab szereplői Vasvári Csaba és Nagy Dániel Viktor. 

Hans-Peter Miller, a Genfi Szimfonikusok maximalista karnagya fáradtan tér a koncert után öltözőjébe. Telefonon még lehordja féltehetségűnek tartott zenészeit, akik szerinte aznap este nagyon gyengén játszottak, de gondolatban már máshol jár, hiszen hamarosan a Berlini Filharmonikusok művészeti vezetőjeként a világhír felé indulhat karrierje. Öltözőjébe ekkor kopogtat be egy különös belga úr, bizonyos Léon Dinkel, aki kezdetben esetlen, majd szimplán csak idegesítő rajongónak tűnik, ám kitartó precizitással, lépésről lépésre megfosztja Miller karnagyot nagyratörő álmaitól, egójától, jelenének és múltjának hazugságaitól…

Didier Caron népszerű francia színész, író, rendező, forgatókönyvíró, pályáján szerzőként és előadóként is túlnyomó többségben vannak a könnyebb műfajú alkotások, a magyar közönség a Míg az exem el nem választ vagy a Tanguy című vígjátékokból is ismerheti őt. A 2017-ben bemutatott Hamis hang című darabja azonban sokak számára meglepetésként szolgált: úgy indul, mint egy fojtogató pszichothriller, meglepetésekkel teli, krimibe illő fordulatai mély titkokat lepleznek le.

A feszült, óramű pontosságú kamaradarab kiszámíthatatlan fordulatai immár négy éve töretlen sikerrel kápráztatják el a párizsi közönséget, ahol a darab a kritikusok tetszését is elnyerte. Itthon az Orlai Produkciós Iroda a Szentendrei Teátrum közös produkciójában láthatja először a közönség Didier Caron nagysikerű darabját, Vasvári Csaba és Nagy Dániel Viktor szereplésével, Ujj Mészáros Károly  rendezésében.

 

Fotók: Széles Nóra