Örkény-ösztöndíjat nyert Horváth János Antal

Megjelent a fiatal íróknak és irodalmároknak, valamint drámaíróknak szóló Örkény István-ösztöndíjak idei nyerteseinek névsora. A díjazottak között szerepel Horváth János Antal, aki tavaly szentivánéj című drámáját rendezte a Szentendrei Teátrumban a Nyílt Fórum-sorozat felolvasószínházi estjén.

Az Örkény István drámaírói ösztöndíj célja, hogy segítse új magyar színművek létrejöttét, és lehetőséget adjon fiatal pályakezdő drámaíróknak, akik eddigi irodalmi vagy színházi munkájukkal igazolták vonzódásukat a műfajhoz. A pályázat szakmai lebonyolítója a PIM – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI).
Idén 32 pályázó közül az alábbi alkotók és pályaművek nyertek el ösztöndíjat:
Darvasi Áron: Sündisznótánc
Horváth János Antal: Csak egy kis munka
Kondacs Gergely Pál: Bunker
Szabó Róbert Csaba: Szeptember végén
További információk a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) honlapján találhatóak.

Horváth János Antal a napokban kezdte el alkotótársaival Denis Kelly: Árvák című színművének online olvasópróbáit. A szereplők: Lovas Rozi, Molnár Áron és Lengyel Tamás. Az alkotói stáb tagjai: Tóth Réka Ágnes, Kisprumik Ádám, Stark Ervin, Fazekas Anna, Erdélyi Adrienn, Gáspár Anna, Tóth Hajnalka. A magyarországi ősbemutatót a MANNA Produkcióval közösen állítjuk színpadra az idei évadban. Érdekesség, hogy Horváth János Antal nemcsak rendezője, de fordítója is a darabnak.