Novemberben a legjobbak Szentendrén

Átadták a Halhatatlanok Társulata 2020-as tagjainak lábnyomát a Pesti Broadway-n, a Nagymező utcában! Idén Hernádi Judit színművésznő is a díjazottak között! Nagy szeretettel gratulálunk! Őt hamarosan ismét láthatjuk Szentendrén a Love letters-ben Gállfi Lászlóval, aki 2010-ben nyerte el a Halhatatlanok Társulata elismerést. A darabot Mácsai Pál rendezte, aki 2013-tól tagja a rangos társulatnak a nagyérdemű szeretete révén. Tehát: novemberben a legjobbak Szentendrén!

A Halhatatlanok Társulatát a Magyar Televízió egykori kulturális műsorszerkesztősége, a Stúdió kulturális hetilap alkotói, Érdi Sándor és Szegvári Katalin hozták létre 1996-ban, egy portrésorozat ötlete nyomán. A társulat Örökös Tagjait a nagyközönség választja meg azon előadóművészek közül, akikről úgy vélekedik, hogy tehetségükkel, a nemes célok melletti kiállásukkal, valamint a rendelkezésükre álló eszközökkel sokat tettek a kultúráért, a művészetért és a társadalomért.

Öt év kihagyás után, 2020-ban az ATV keltette újra életre és vállalta a szavazás lebonyolítását, a gálaműsort, valamint a hagyományos lábnyomok elkészítését és kihelyezését. Első lépéseként a kuratórium tagjai Szinetár Miklós vezetésével ültek össze a televízió székházában, hogy a négy kategóriában négy-négy, összesen tizenhat művészt jelöljenek, akik közül a közönség SMS-ben szavazhatta meg kategóriánként a két-két 2020-as Örökös Tagot.

2020 díjazottjai:
Színésznő: Esztergályos Cecília, Hernádi Judit
Színész: Benedek Miklós, Koltai Róbert
Operaénekes: Csavlek Etelka, Miklósa Erika
Táncművész: Medveczky Ilona, Oláh Zoltán

Fotók: FB/BudapestEye

 

LOVE LETTERS