Legyen fa a fa alatt!

A Zöld Színházi Projekt társulatai, köztük a Szentendrei Teátrum is csatlakozott a 10 millió Fa Alapítvány Legyen fa a fa alatt! kampányához. Az adventi kalendárium első ablakát Pokorny Lia, a 10 millió fa nagykövete egy Jane Goodall idézettel nyitotta ki. Az „ablakokban” művészek, színészek, zenészek bukkannak fel, és mondanak el egy számunkra kedves idézetet a fákról. A második adventi hétvégén Vasvári Csaba, a Szentendrei Teátrum igazgatója mondott el néhány gondolatot.
Az adventi naptárban minden nap újabb ablak nyílik, rendhagyó módon egészen december 31-ig. A felkért művészek között Novák Péter, Udvaros Dorottya, Szinetár Dóra, Kecskés Karina, Kardos-Horváth Janó, Mészáros András és Bojár Iván András, a 10 millió Fa alapítója is megszólal.
„Hogy fér el egy tölgy egy fenyő alatt? Ajándékozz faültetést karácsonyra, hadd Legyen Fa a Fa alatt! A Fákkal hűs árnyat, friss levegőt, szemet gyönyörködtető élményt és élhetőbb földet is adsz a szeretteidnek.” – Az adjukossze.hu oldalon indított adománygyűjtő kampány lényege, hogy vásároljunk, adományozzunk fát karácsonyra Földünknek, mindannyiunknak.