Kifinomult swing meg tangó. És szerelem.

Balla Eszter légies szépsége, fanyar humora, Szabó Kimmel Tamás szívtipró, férfias kisugárzása, és a Swing à la Django érzéki, jazz-swing-tangó-magyar népzene crossover muzsikája…. egyszerűen „bomba.”
Pont, ahogy az egyik kommentelő írta.

„Fülledt muzsika, tele élettel.” „Fülbemászó dallamok, zseni

ális zenészek és előadók!” „Nagyon tetszett az előadás, minden percét élveztem.” „Bomba.” Néhány hozzászólás a Swing à la Django zenekar Facebook oldaláról, melyet a Vagy a szívem dobbant produkció posztjához kommenteltek. Ezt a klipet elnézve, jogosan…

 

A hazánkban és külföldön már egyaránt sokszor bizonyított Swing à la Django zenekar, egy roma muzsikusokból álló, innovatív formáció. Akik egészen különleges stílusötvözetet teremtettek! Zenéjükben harmóniára talál a magyar autentikus zene, a francia manouche swing és sanzonok világa, a tangó és a jazz, melynek eredménye az az egyedi stílus, melyet ők hungarian django swingnek neveznek. Legnagyobb ihletőjük Django Reinhardt – a belga származású műfajteremtő gipsy-jazz gitáros – nyomdokain idézik fel a 30-as 40-es évek hangulatát. A zenekar tagjai között olyan művészek játszanak, akik már több neves együttes tagjaként bejárták a világ nagy zenei pódiumait, többek között a Besh’ o’ drom, Budapest Klezmer Band, Dohnányi Szimfonikusokkal.

 

Szép Ernő, Vőlegény című darabja a magyar drámairodalom egyik leglíraibb színműve. Ennek részleteiből, Forgács Péter rendezésében született a, Vagy a szívem dobbant jazzopera, amely megzenésítve és elénekelve mutatja be Kornélia, a házasságra vágyó nő (Balla Eszter), és Rudi, a hozományvadász férfi (Szabó Kimmel Tamás) szerelmét. A műből kimetszett nagyjelenetek – miközben megőrzik az eredeti történet gazdag színházi alapanyagát – az előadás folyamán egyfajta két hangra írt, megzenésített prózaverssé válnak. Balla Eszter és Szabó Kimmel Tamás pazar kedvvel és tudással játszik-énekel, és végigvezetnek minket ezen szenvedélyes kapcsolat stációin.

Az alkotógárda a szerelmi viszony lelkületét igyekszik láttatni a szerelmes jelenetekben: egymás keresését, a véget nem érő civódásokat és az egymásba gabalyodást. Az előadást a zene vezeti. A férfi-nő viszony esszenciáját még erőteljesebbre fogalmazza, univerzálissá teszi.

Vagy a szívem dobbant – ápr. 20. 19h. Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színházterme
Jegyek  https://bit.ly/3TYRcLU