A GyerekTeátrum keresi Anna királylányt

Hol tekeregsz, királylány?

interaktív kalandozás Szentendrén, gyerekeknek

júliusban és augusztusban, 6 alkalommal

Figyelem, Anna királylány elveszett Szentendrén! Annyit már tudunk, hogy Vircsaft boszorkány rabolta el. A királylányt keresi Szőlő cica, aki gyerekek segítségét kéri jóbarátja felkutatásához. Szőlő alsó tagozatos gyerekeket hív barangolásra a szentendrei belvárosba, és biztosra vehető, hogy a nyomozás során érdekes macskafigurák jönnek majd szembe, mert ez a hely a macskáiról is híres…

Meg híres a művészeiről, girbegurba sikátorairól, hangulatos tereiről. Interaktív városi sétára invitálunk alsó tagozatos gyerekeket a Szentendrei Teátrum saját fejlesztésű, különleges gyerekprogramjára, hat alkalommal a nyár folyamán.

A városi séta, vagyis a nyomozás során, életre kel szépséges településünk története, legalábbis annak egy szelete…

A kis csapat, Szőlő cica vezetésével népszerű, ikonikus helyszíneket érint. Az egyes állomásokon beszélgetnek, játszanak, mondókáznak, énekelnek, szoborcsoportba állnak be. Útjuk során megismerik néhány nevezetes szentendrei macskáját is. Találkoznak művészlelkű szerb, festő, író, cukrász, hadvezér cicákkal, akik mind csudálatos egyéniségek, bámulatos figurák!

A játékos kalandozás ötlete Kékkovács Mara és Bordás Barbara, a Mutasd Magad mozgalom megálmodóinak fejéből pattant ki. Mindketten a Budapesti Operettszínház színművészei, emellett gyakorló édesanyák. Színházi előadásaik, koncertjeik, egyéni előadóművészeti munkásságuk mellett fontos feladatuknak tartják a kultúra népszerűsítését a legkisebbek körében is. Szentendrére idén nyáron olyan programmal készülnek, mely a városról szól, de nemcsak szentendrei gyerekeknek! A játék ismeretterjesztő és közösségteremtő lesz, hiszen Anna királylány keresése gyorsan csapattá kovácsolja majd a résztvevőket.

A programra kérjük biztosítsanak fejfedőt és kishátizsákban vizet a gyerekeknek. Igény szerint, természetesen a gyermek kísérője is részt vehet az egész sétán. De a felnőttek meg is várhatják a kalandorokat a Dunaparti Művelődési Ház udvarában, a Barlang klubban kapható kiváló kávé, limonádé, szendvics társaságában. A visszatérő csapatot pedig nagy pohár málnaszörp fogadja majd. Hatalmas szünidei kaland lesz, ebben biztosak vagyunk!

És már meg is van a válasz, a címben feltett kérdésre: a királylány Szentendrén tekereg, és a fantasztikus macskákkal együtt szeretettel várja a gyerekeket!

 

A program hossza kb. 80 perc. A Dunaparti Művelődési Ház (Szentendre, Duna korzó 18.) udvarából indul, és kb. 80 perc után oda tér vissza. Eső esetén az épületben kerül megrendezésre, módosított tartalommal.

Időpontok: július 23. vasárnap 10h / július 27. csütörtök 17h / július 30. vasárnap 10h / augusztus 3. csütörtök 17h / augusztus 5. szombat 10h / augusztus 12. szombat 10h

Jegyvásárlás: szentendreiteatrum.hu