Teátrum 50

Tisztelt Nézőink! Kedves Színházbarátok!

Örömmel tudatjuk, hogy honlapunkon elindult a Szentendrei Teátrum elmúlt fél évszázadát feldolgozó színháztörténeti kutatás eddigi eredményeit bemutató aloldalunk, a TEÁTRUM50.

Az aloldal munkaverzióját idei, jubileumi 50. évadunk alkalmával indítottuk, és szándékaink szerint a jövőre esedékes 50. születésnapunk alkalmával tesszük véglegessé az első fél évszázad előadásait tartalmazó adattárat, a fellelhető plakátok, fotók és műsorfüzetek gyűjteményét, izgalmas kéziratokat, hang- és mozgóképi felvételeket.

A kutatás vezetője, Timár András színháztörténész irányításával a hazai színháztudomány, művészettörténet és történettudomány jeles képviselői készítenek tanulmányokat, előadás-elemzéseket, illetve interjúkat az elmúlt évtizedek ikonikus alkotóival és közreműködőivel. Ezeket az interjúkat és az elkészült írásokat fokozatosan tesszük közzé az időközben feldolgozott egyéb dokumentumokkal, digitalizált tárgyi és sokféle más emlékekkel együtt.

Építés alatt álló honlapunkkal kapcsolatos észrevételeiket és az eltelt közel ötven évre vonatkozó egyéb információikat örömmel várjuk a szentendreiteatrum50@gmail.com e-mail címre.

Jó barangolást kívánunk!

a Szentendrei Teátrum munkatársai