#támogasdakultúrát akció

#támogasdakultúrát akciót indít a jegy.hu. A veszélyhelyzet elsőként és egyik legsúlyosabban az előadóművészeti szektor szereplőit érintette. Az InterTicket piacvezető jegyértékesítőként és a Jegy.hu oldal üzemeltetőjeként, támogató programot indít a kulturális élet olyan szereplői megsegítésére, akik önzetlenül dolgoznak ebben a helyzetben is, csak éppen most az interneteten keresztül. A támogatásra jelölhető projektek között egyaránt szerepelnek virtuális koncertek, online meseolvasók, archív és élő előadás megosztások. A szervezők a jelöléseket is a Facebook csoportban várják a publikumtól. Pénzzel támogatni a gyűjtést a Jegy.hu felületén keresztül lehet.

Az InterTicket nonprofit alapítványa, az InterTicket a Magyar Kultúráért Alapítvány egyedülálló gyűjtésbe kezdett, amellyel azokat az anyagilag és egzisztenciálisan nehéz helyzetbe került alkotókat és alkotói csoportokat segíti, akik a helyzet ellenére továbbra is aktívak maradtak és önzetlen, ingyenes kulturális szolgáltatást nyújtanak az interneten keresztül. Támogatott projektet bárki javasolhat, illetve bárki szavazhat rájuk a #támogasdakultúrát Facebook-csoporton keresztül.
„Határozott szándékot érzünk a felhasználóink részéről arra, hogy megsegítsék a kulturális élet szereplőit. Ez derült ki többek között a #neváltsvisszajegyet mozgalomból is számunkra, amelynek keretében vásárlóink ezrei mondtak le a fel nem használt jegyükről a színházak javára” – nyilatkozta Szokolay Zsolt, az InterTicket üzletfejlesztési igazgatója.
„A #támogasdakultúrát kampánnyal szeretnénk egy további keretet biztosítani arra, hogy lehetőségük legyen megsegíteni a kedvenc alkotóikat, csoportjaikat. Pláne azokat, akik virtuális jelenlétükkel estéről-estére önzetlenül hozzájárulnak ahhoz, hogy a bezártság elviselhetővé váljon.”
A támogatásra jelölhető projektek között egyaránt szerepelnek virtuális koncertek, online meseolvasók, archív és élő előadás megosztások. A szervezők a jelöléseket is a Facebook csoportban várják a publikumtól. Pénzzel támogatni a gyűjtést a Jegy.hu felületén keresztül lehet.
Az adomány minimuma vagy maximuma nincs meghatározva, azt a cég teljesen az adományozókra bízza.
A kultúra támogatása céljából az InterTicket elérhetővé tett két Támogatói Utalvány típust is a Jegy.hu-n. Ezek olyan különleges vásárlási utalványok, amelyek a vásárló által befizetett összeg 120%-át érik. A Rajongó Utalvány esetében az ajándék 20% is levásárolható, a Mecénás Utalvány esetében a 20%-kal a vásárló az InterTicket jóvoltából az Alapítványt támogatja.