Fesztivál ajánló: március 19-25.

100% kultúra, 0% belépődíj! A Szentendrei Tavaszi Fesztivál negyedik hetén három rendhagyó és elsősorban fiataloknak szóló eseménnyel várják a nézőket: 03.23. Bach az aluljáróban | 03.24. Tavaszi ifjúsági koncert | 03.24. Arany Tavasz Fesztivál: Dalos Esztik és Tuba Ferkók – szentendrei középiskolások összművészeti előadása és Lóci játszik koncert! Mindhárom program ingyenes!   

Március 23-án a Bach Mindenkinek Fesztivál országos programsorához Szentendre is csatlakozik: a HÉV-aluljáróban 10-19 óra között a Vujicsics Tihamér Zeneiskola növendékei, a Musicantus Leánykar és a Musica Beata Kórus hozzák testközelbe Bach legszebb dallamait. Közös korál-éneklés 19 órától!

További részletek: https://szentendre.hu/bach-az-aluljaroban/

Március 24-én klasszikus dallamok Vivalditól Weinerig, zenetörténeti kalandozások – nem csak gyermekeknek a Városháza dísztermében! Elhangzanak: A. Vivaldi, Ph. E. Bach, W. A. Mozart és Weiner Leó kamarazenekari darabjai, közreműködik: a Hegyvidéki Solti György Zenekar, valamint Szeitl Aliz fuvolaművész, vezényel és a darabokról mesél: Bolyky Zoltán. Ingyenes rendezvény, de regisztráció köteles. Részvételi szándékát, kérjük, itt jelezze: protokoll@szentendre.hu.

További részletek: https://szentendre.hu/tavaszi-ifjusagi-koncert/

Március 24-én főszerepben a szentendrei diákok! Az Arany Tavasz Fesztiválon az Arany János bicentenáriumhoz kapcsolódó Dalos Esztik és Tuba Ferkók drámapedagógiai, összművészeti projekt résztvevői mutatkoznak be alkotásaikkal a PMK színháztermében. A szentendrei diákok számára meghirdetett program a város öt középiskolájában indult el az idei tanévben, fiatal mentortanárok közreműködésével. A műhelymunka során készült szokatlan, friss, kreatív produkciókat láthatja a közönség a fesztiválon. Videók, tánc-, színpadi és zenei produkciók, képzőművészeti és fotókiállítás, plusz meglepetések! Az estet a Lóci játszik zenekar koncertje.

További részletek: https://szentendre.hu/tied-a-tavasz/

https://szentendre.hu/foszerepben-a-szentendrei-diakok/

SzN