Már csak egy kisbuszt kéne bérelni a gyerekeknek

Már csak egy kisbuszt kéne bérelni a gyerekeknek – a Teátrum 2078 km című előadásának egyik története

Jancsi az elmúlt hónapokban leszervezte a szállást, az étkezést, a programokat. Már csak egy kisbusz kéne, ami elviszi a tucatnyi borsodi gyereket 5 napra nyaralni a Velencei tóhoz.

Kuru János, 19 éves roma fiatalember, végzős gimnazista, aki palacsintasütést, mikuláscsomagosztást, kirándulást szervez borsodi, hátrányos helyzetű gyerekeknek a falujában. Idén ő kapta a svéd nagykövetség Raul Wallenberg Egyesületének Emberség díját.

Jancsi, az egyike azon öt magyar roma szereplőnek, aki fellép a 2078 km című előadásban a Szentendrei Teátrum színpadán, egy egyedülálló projekt keretében. Francia, szerb, cseh, magyar hátrányos helyzetű fiatalok hoznak létre közösen egy produkciót, a saját történeteikből, nemzetközi, szociális színházi szakemberekkel. Prózai jelenetek, zene, tánc, slam poetry váltja majd egymást a kb. 80 perces műsorban. A fellépés egy kétéves folyamat eredménye, mely a Pro Progressione művészeti szervezet projektje.

A szentendrei előadás teljes bevételét az Indahouse egyesület kapja, azon belül is a Kuru János Ácse által szervezett nyaralás 12 roma gyereknek, 5 napra, a Velencei tóhoz. Vagyis, a fent említett kisbusz-bérlésre fordítják, ami azért is lenne jó a hernádszentandrási tanulóknak, mert így a nyaralásból hazafelé, ruhaadományt is tudnak vinni a szeptemberi iskolakezdéshez.

A 2078 km előadásra egy támogatói jegy ára 1500 Ft. Szeretettel várunk mindenkit július 28-án, csütörtök este 20:30-kor, a Városháza udvarára.

jegyek: https://szentendreiteatrum.jegy.hu/program/2078-136348/836206