Köszönet közönségünknek!

A Szentendrei Teátrum és a Szentendrei Kulturális Központ hálásan köszöni mindazok segítségét, akik a #neváltsvisszajegyet akcióban támogatták városunk nagy múltú kulturális intézményét.

Szentendre izgalmas kulturális múltjában a sikeres évek között néhány küzdelmes időszak is akadt. Ilyen a mostani is, hiszen a váratlanul jött helyzetre mi sem számítottunk évadunk tervezésekor. Ebben a nehéz időszakban fölértékelődik minden segítség.

Mint azt nézőink is tudják, színházi és koncertprogramjainkat  a koronavírus vészhelyzet miatt március 13-ától sajnos le kellett mondanunk. Elmaradt a Szentendrei Tavaszi Fesztivál sok előadása és koncertje, valamint a Barlang májusi programjai, melyekre elővételben már rengeteg jegyet eladtunk.

Természetesen vállaltuk a megvásárolt jegyek árának visszatérítését, de felajánlottuk azt a lehetőséget is, hogy a #neváltsvisszajegyet mozgalom keretében látogatóink lemondhassanak a jegyár-visszatérítésről. Nagy örömünkre, számos nézőnk élt ezzel a lehetőséggel, így támogatva Szentendre kulturális életét és kultúraszervező intézményét – amit ezúton is szívből köszönünk!

Bízunk benne, hogy a kényszerű szünet után hamarosan újra megnyithatjuk kapuinkat, még ebben az évben pótolhatjuk elmaradt programjaink nagy részét, megrendezhetjük fesztiváljainkat, megnyithatjuk a Szentendrei Teátrum nyári évadát, elindulhatnak a Barlang koncertjei, a tánctanfolyamok, a klubfoglalkozások.

Addig is, szeretettel ajánljuk programjainkat a virtuális térben! A Szentendrei Kulturális Központ YouTube csatornáján és Facebook-oldalán nagy sikerrel indítottuk el online műsorainkat.

A #KULTIDÉZŐ sorozatban hetente két alkalommal online premierekkel idézzük fel a Szentendrei Kulturális Központ táncelőadásait, a Barlang koncertjeit és a Szentendrei Teátrum színházi előadásait, archív felvételeken.

A #KULTDALLAM alkalmain a legszebb magyar népdalokat tanulhatjuk meg együtt Szvorák Katalin Kossuth- és Liszt-díjas énekművésszel. Az online énekórák minden hétfőn és szerdán 17 órától érhetők el YouTube-csatornánkon. A dalok szövegét és kottáit is megtaláljuk a szentendreprogram.hu oldalon.

#KULTSZERENÁD néven hirdettünk meg élőzenei programot szombatonként a város egy-egy lakóközösségét megajándékozva. A szóló, vagy duó formációban fellépő zenészek olyan szentendrei kötődésű művészek, akiket nagyrendezvényeinkről, fesztiváljainkról már ismernek a szentendreiek. A minikoncerteken a Vasvári lakótelepen Szczuka Panka, a Püspökmajorban Orbán Borbála és Makk András, a Dózsa György úti lakótelepen Szabó Enikő és Waszlavik László, a Rózsakertben pedig az idei Szentendrei Tavaszi Fesztivál arcai, a Saxy4U – Okrutay András, Fáy Lukács, Marót Márton és Mészáros Péter zenéltek. A szerenádokat Facebook oldalunkon élőben közvetítjük. A koncertről készült videó pedig a későbbiekben látható YouTube-csatornánkon.

TEÁTRUM50 A videók mellett olvasnivalót is kínálunk. A színházbarátok figyelmébe ajánljuk a Szentendrei Teátrum elmúlt 50 évét feldolgozó színháztörténeti kutatás eredményeit bemutató TEÁTRUM50 (https://teatrum50.szentendreiteatrum.hu/) oldalt. A kutatás vezetője, Timár András színháztörténész irányításával a hazai színháztudomány jeles képviselői készítettek tanulmányokat, előadás-elemzéseket, illetve interjúkat az elmúlt évtizedek ikonikus alkotóival és közreműködőivel. Az első fél évszázad előadásait tartalmazó adattárban plakátok, fotók és műsorfüzetek gyűjteményét, izgalmas kéziratokat, hang- és mozgóképi felvételeket tettünk közzé.

Köszönjük még egyszer, hogy támogatásukkal hozzájárultak működésünkhöz és fennmaradásunkhoz.

 

A Szentendrei Kulturális Központ és a Szentendrei Teátrum munkatársai nevében,

 

Lakatos Judit, a Szentendrei Kulturális Központ ügyvezetője és Vasvári Csaba, a Szentendrei Teátrum igazgatója