A kortárs dráma és tánc hete a Szentendrei Teátrumban!

Augusztusban eljön a kisfesztiválok ideje, amit kortárs művészettel kezdünk!

A Teátrum lesz a házigazdája két fontos szakmai rendezvénynek, melyek pár napon át össze is kapcsolódnak: a NYÍLT FÓRUM 18 órakor kezdődő felolvasószínházi, hétvégi koraestéi után van idő átsétálni a Barlang kertjéből a Városháza udvarára, a 20 órakor kezdődő 5 ÉVES AZ IZP táncest sorozatra. Ráadásul mindkét kisfesztivál ingyenes, csupán regisztrálni kell a megtekintésükhöz.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy kortárs műveket és fiatal alkotókat is bemutassunk a Teátrumban, minél több műfajban.

A NYÍLT FÓRUM az elmúlt évben íródott, friss drámák felolvasószínházi előadásával várja az érdeklődőket, augusztus 4-től. Eddig sosem látott műveket élvezhetünk, speciális módon: a színészek szövegkönyvvel a kézben olvassák szerepüket (mivel csak néhány napjuk van a próbákra), ülnek, állnak, de akár mozognak is. A színmű után beszélgetés lesz a játszókkal, az íróval, rendezővel. A Dramaturg Céh által szervezett Nyílt Fórum, a maga, igazi műhelymunka hangulatával, immár harmadik éve szívesen látott vendégünk.

Az idén 5 ÉVES IMRE ZOLTÁN PROGRAM (IZP), öt, egymásutáni fellépése igazi táncünnep! Az IZP fiatal, kortárs táncosokat, koreográfusokat segít pályakezdésükben, új alkotások létrehozásában. A Városháza színpadán augusztus 5-től, 5 estén 10 művel és koreográfussal ismeredhetünk meg. A műfaj kedvelői most egyedülálló dózist kaphatnak kortárs táncból, ami rendkívüli élményt ígér. Sőt, szabadtéri táncperformanszokra is számíthatunk a város utcáin!

A Dramaturg Céhnek, és az IZP-nek is támogatója a Nemzeti Kulturális Alap, és mindkét vendég-kisfesztiválunk megtekintése ingyenes, csupán regisztrálni kell a szentendreiteatrum.hu oldalon. Hamarosan jövünk a napi ajánlókkal!